La bona gent bona

150 150 Toni Rodríguez

Quan veus gairebé 1.700 persones assegudes a L’Auditori de Barcelona, unides en un desig transversal i multicultural de passar-s’ho bé i ajudar una organització com la Fundació Enriqueta Villavecchia, pots tenir dues reaccions ben diferents: o no t’ho acabes de creure, o comences a pensar que encara hi ha quelcom que no està pas perdut del tot. Quan comences a veure a l’escenari gent de la categoria professional d’en Xavi Coral, la Sant Andreu Jazz Band, Manu Guix, Els Catarres, Carlos Latre i Els Pets, gaudint de la festa i deixant-hi tot el millor de les seves capacitats interpretatives, una certa sensació agradable et comença a escalfar el cor. Quan finalment saps que hi ha tres-cents voluntaris que treballen tot l’any perquè, com a mínim, 170 infants i joves i llurs famílies tinguin un suport (no solament econòmic sinó també emocional) en el difícil tràngol de la lluita contra el càncer infantil i juvenil, és quan se t’eixampla l’ànima i comences a sentir-te orgullós d’haver-hi anat.

“Aquesta gent és la que aguanta el país”, em va dir un vell dirigent polític abans de començar l’espectacle, tot mirant-se el panorama. Sí, aquesta gent és la que treballa de franc, i omple els auditoris i ajuda als qui més ho necessiten, siguin parents, amics o només coneguts, amb gran generositat i sense distincions d’ètnia, sexe o religió (com dèiem abans). Són la bona gent, sense la que cap país és capaç de tirar endavant, al marge de crisis i de bonances econòmiques més o menys conjunturals.

“Passar de tenir bona gent a tenir gent bona”, deia l’empresari Enrique Tomás l’altre dia en una sessió organitzada per Vantage Group, al Cercle del Liceu de Barcelona. Amb això mirava de formular un axioma màgic capaç d’augmentar la qualitat professional de les empreses i, en definitiva, la salut del seu compte d’explotació. “Possiblement, però, la millor solució seria tenir bona gent bona”, va concloure.

Totalment d’acord, senyor Tomás. Totalment d’acord, senyor Pujol.
És, llevat d’alguns errors o omissions inevitables, l’objectiu fonamental d’InterMèdia.

Deixa un comentari

El teu correu electrònic no serà publicat