Quan el problema està en el diagnòstic

150 150 Toni Rodríguez

ABC, El Mundo i La Gaceta són els tres únics diaris amb seu corporativa a Madrid que segueixen produint titulars en portada sobre el ja cèlebre editorial de les dotze capçaleres catalanes en defensa de la dignitat de Catalunya.

Per part contrària, és El Periódico el que presenta un aclaridor panorama de sondejos d’opinió pública, en el qual no sembla que estigui molt clar el rebuig de la majoria dels espanyols a l’esmentada presa de posició. Una posició que és secundada a Catalunya per tota mena d’ajuntaments, organitzacions empresarials, professionals, cíviques, culturals, religioses i esportives, amb l’única excepció del PP català.

¿Estrany, no? Tan estrany, que Jiménez de Parga s’escandalitza des de les pàgines de la Gaseta agitant l’espantall del Moviment. Tan estrany, que alguns focalitzen el seu estupor a ERC, la seva bèstia negra preferida. Tan estrany, que els habituals arguments antiestatutarios esgrimits per l’equip opinador habitual comencen a buscar inspiració en altres fonts: ja no es tracta de “la voluntat dels catalans segrestada per una elit de polítics que només miren pels seus tèrbols interessos, al marge de els problemes que realment interessen a la gent “. Això, a la vista de les adhesions rebudes, ja no se sosté. Ara comença a obrir-se camí una línia de pensament molt més perillosa. Ara és que la “societat catalana està malalta”.

I, és clar, als malalts, sobretot mentals, cal guarir-los, ja sigui de grat o per força.

I aquí sí que pot començar a haver un problema.

Deixa un comentari

El teu correu electrònic no serà publicat