Visca la Comunidad Autónoma de Madrid

150 150 Toni Rodríguez

Valdano és un home respectat, respectable i entenimentat que acostuma a enrraonar coses intel·ligents. Participa en una agència de formació de lideratge, però també té el cul llogat. És a dir, que està a sou, cosa que l’obliga a defensar i fins i tot assimilar determinades polítiques i maneres de fer. Com per exemple, la ruptura d’un mercat, que només és possible amb la connivència de determinats poders econòmics i polítics del país que li dona suport.

Regna avui Valdano a la portada de l’AS, des d’on critica al bisbe de Barcelona per no oposar-se al fitxagte multimilionari d’Ibrahimovic; titlla al Barça de tancar-se a Catalunya en comptes d’obrir-se al món des d’Espanya com ho fa, vés per on, el Real Madrid; i troba estrany, que els jugadors blaugranes diguin allò de “Visca el Barça i Visca Catalunya”, puix que els del Madrid no diuen pas “Viva el Real Madrid y viva la Comunidad Autónoma de Madrid”.

Home, fa gràcia. El bisbe pot dir el que vulgui, però potser el Barça no podia sucumbir als atacs del nou capitalisme madridista sense intentar una mínima resposta. Quants milions s’ha gastat en total el Madrid en fitxatges? Quants el Barça? Què vol dir tancar-se a Catalunya? Quantes penyes té el Barça repartides arreu del món? Quants socis al Japó? Quants seguidors a l’Africa, a Sudamérica, a l’Àsia?

Més preguntes: què és la Comunidad Autónoma de Madrid? Què és Catalunya?

En definitiva, allò de sempre: és cosmopolita tot allò que es fa a Madrid en castellà i és provincià tot allò que és fa des de Barcelona en català. Tot i que ara resulta que el Barça és el primer cap de sèrie de la Lliga de Champions i el Madrid és el que en fa 11, tercer del segon nivell. I tot i que ara resulta, que Barcelona és la primera ciutat del món, que no és capital d’estat que surt al rànquing de les 10 ciutats més valorades del planeta. I en català, que encara emprenya més.

Tot sigui dit amb el màxim respecte pels amics madrilenys, i fins i tot madridistes. Visca, doncs, la Comunidad Autónoma de Madrid i fins i tot, el ministerio de Fomento. Si fa o no fa, hi ha poques diferències.

1 comentari

Deixa un comentari

El teu correu electrònic no serà publicat