Mª Eugènia Gay i el joc net guanyen les eleccions a l’ICAB

1024 682 Toni Rodríguez

Maria Eugènia Gay acaba de guanyar les eleccions al deganat i junta de govern de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB). Amb la seva victòria, que també és una mica nostra, la institució guanya un lideratge jove, femení i ple d’energia, capaç de defensar uns professionals bàsics pel manteniment de les garanties personals i col·lectives de la societat i de tornar a exercir el rol social que li correspon al món civil i institucional català.

Sembla obvi, però per guanyar unes eleccions cal tenir un bon líder i un bon equip. Maria Eugènia Gay, Jordi Pina, Jesús Sánchez, Josep Maria Balcells i tota la resta de l’equip entren plenament dins aquesta definició.

Intermèdia, en els seus 26 anys d’existència, ha tingut el privilegi d’acompanyar el lideratge de dirigents alternatius com Antoni Negre (Cambra de Comerç), Joan Laporta (Barça) o Ignasi López Chocarro (Col·legi de Procuradors) en el camí de profundes i molt positives transformacions de les seves respectives entitats. Tots plegats, com Maria Eugènia Gay,  van lluitar amb determinació i esforç per vèncer oposicions i dificultats de tota mena. I un cop guanyades les eleccions, van posar l’entitat que presidien al lloc de prestigi i servei que els demanaven els seus afiliats i tota la societat en el seu conjunt.

Maria Eugènia ha fet una campanya solvent, directa i convincent, però sobretot ha mantingut el joc net en unes eleccions que els mitjans de comunicació han qualificat, on de record, de “molts tenses”, i off the record d’una manera molt més contundent.  Perfils falsos a internet, enquestes de dubtosa credibilitat, utilització de mitjans pretesament independents, han estat la pedra en que la candidatura hauria pogut ensopegar dia sí dia també.

Howard Gardner, el psicòleg nord-americà de les “intel·ligències múltiples” sosté que una mala persona mai pot ser un bon professional. I, a sensu contrario, que els bons professionals són bones persones i juguen net.

L’experiència d’Intermèdia, que en l’àmbit del Col·legi de l’Advocacia abasta les eleccions de Maria Eugènia Gay i els dels anteriors degans Sílvia Giménez Salinas i Pedro Yúfera, ho corrobora àmpliament.

Enhorabona, Maria Eugènia!

Deixa un comentari

El teu correu electrònic no serà publicat